Regenwaterputten en regenwatertanks voor
recuperatie regenwater

Sun Calor is gespecialiseerd leverancier en plaatser van regenwaterputten en regenwatertanks. Op basis van verbruik en beschikbare oppervlakte adviseren wij u graag bij de keuze van de juiste regenwatertank.

Recuperatie van regenwater is milieuvriendelijk en zorgt voor kostenbesparing. Een gezin van vier personen verbruikt gemiddeld 200m³ drinkwater per jaar. Ongeveer de helft daarvan kan u vervangen door regenwater!

Regenwater is perfect bruikbaar voor
  • spoelen van toiletten
  • schoonmaken
  • wasmachine
  • wassen van de auto
  • besproeien van de tuin
  • planten water geven

De voordelen van regenwater recuperatie

Het hergebruiken van regenwater
  • zorgt ervoor dat u heel wat kan besparen op de waterfactuur. Dit kan oplopen tot 250 euro per jaar.
  • Zorgt voor een langere levensduur van kranen, leidingen en toestellen doordat er veel minder kalk aanwezig is in het water.
  • Minder verbruik van detergenten en wasmiddelen
  • U draagt bij aan een beter milieu!
Recuperatie van regenwater met betonnen regenwaterputten

Voor de opslag en het hergebruik van regenwater worden betonnen regenwaterputten sterk aanbevolen: regenwater heeft een hogere zuurtegraad en het calcium en magnesium in het beton neutraliseren deze zuurtegraad.

Bovendien slaan betonnen regenwaterputten de waterreserves ondergronds op. Dit verzekert een stabiele koele temperatuur van het water wat de bacteriologische eigenschappen ten goede komt. Beton is bovendien een stevig, duurzaam, stabiel en natuurlijk materiaal. Het mineraliseert het regenwater - wat betekent dat het de hardheid van het water lichtjes verhoogt - maar het opgeslagen regenwater is nog altijd drie keer zachter dan leidingwater.

Betonnen regenwaterputten variëren in formaat en volume van 2.000l tot 20.000l. Betonnen regenwaterputten worden vervaardigd uit machinaal getrild en gewapend beton, waarvan de wanden conisch zijn uitgevoerd. In de bovenplaat is een vierkant mangat met betonnen deksel voorzien. De bovenplaat van betonnen regenwaterputten biedt standaard weerstand aan een statische druk van 16kN/m² (wat overeenkomt met 80 cm aarde). Voor hogere belastingen kan een verzwaard deksel geplaatst worden.

Wij bieden niet enkel het plaatsen van de regenwatertanks aan maar ook leveren en plaatsen van filters en pompen. Aansluitingen voorzien wij tot aan uw huis- en/of tuinaansluiting.

Kwaliteitsvolle levering en plaatsing van regenwaterputten door Sun Calor te Mol (Antwerpen)
Regenwaterrecuperatie met kunststof regenwatertanks

Wanneer er geen ruimte of geschikte locatie is voor betonnen regenwaterputten kan u opteren voor regenwatertanks uit kunststof. Dankzij de lage massa en de diverse vormen bieden kunststoffen regenwatertanks een hogere flexibiliteit bij de plaatsing.

Wij hebben gekozen om te werken met één gespecialiseerde leverancier van regenwatertanks zodat wij onze klanten de beste prijzen kunnen aanbieden. Alle gegevens betreffende de kunststof regenwatertanks vindt u terug op de website van onze leverancier: www.grafonline.be.

Kwaliteitsvolle levering en plaatsing van regenwatertanks door Sun Calor te Mol (Antwerpen)
Regenwater infiltratie voor recuperatie van regenwater

De gewestelijke stedenbouwkundige verordening hemelwater (GSV hemelwater) van 2013 zet maximaal in op de vertraagde afvoer van hemelwater door toepassing van de drietrapsstrategie 'vasthouden, bufferen en gecontroleerd afvoeren'. De klemtoon ligt hierbij in eerste instantie op het optimaal hergebruiken en het (rechtstreeks) in de grond laten infiltreren van hemelwater.
(Bron: Infiltratiewaaier)


Bij Sun Calor bvba bieden wij verschillende infiltratie mogelijkheden aan.

Interesse in recuperatie van regenwater? U kan ons contacteren via het contactformulier.

Regenwater infiltratie voor recuperatie van regenwater - Sun Calor te Mol (Antwerpen)
© 2018 - suncalor.be | Privacy - Disclaimer - Cookies
Imaxx Webdesign