Referenties

Referenties tank- en bodemsaneringen


Referenties tanksane​ringen

Stookolietanks die onbeheerd achterblijven, kunnen vroeg of laat beginnen te lekken. Ook “lege” stookolietanks bevatten nog resten olie. Ook die kunnen een ernstige vervuiling van de bodem of het grondwater veroorzaken. De kosten voor de sanering van de grond lopen dan vaak hoog op.

Eigenaars zijn er zich dikwijls niet van bewust dat niet meer gebruikte stookolietanks moeten worden leeggemaakt en gereinigd door een gespecialiseerde firma. Vervolgens zal die de tank ook verwijderen.

Indien het technisch onmogelijk is (de tank bevindt zich onder het huis, een veranda, …), kan de tank blijven liggen, maar moet ze eveneens leeggemaakt en gereinigd worden. Nadien wordt ze opgevuld met inert materiaal (zand of schuim).

Het opvullen of verwijderen van stookolietanks haalt het risico op bodemverontreiniging weg en is vaak goedkoper dan het saneren van vervuilde grond/grondwater.

Omdat het opvullen of verwijderen van stookolietanks wel wat kost, organiseren verschillende gemeentes een gezamenlijke tankslag. Dit gebeurd door gezamenlijke inschrijving bij 1 firma. Hierdoor kan deze firma werken aan voordeligere prijzen.

Contacteer gerust onze diensten indien u voor uw buurt een groepsaankoop wenst te organiseren. Sun Calor bvba zal u hierin ondersteunen.

 

Tankslagen die Sun Calor de voorbije jaren uitvoerde:

 Bree
Begijnendijk, Rotselaar, Tremelo 
 Maaseik
Hoegaarden, Herent, Holsbeek
 Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel
Hechtel-Eksel, Peer, Leopoldsburg 
 Sint-Truiden, Nieuwerkerken                                                                                                                                                                         
Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK): Arendonk, Baarle-Hertog, Oud-Turnhout, Ravels, Turnhout, Balen, Dessel, Geel, Meerhout, Mol, Retie, Herentals, Kasterlee, Lille en Vorselaar. 
 Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse, Vosselaar
stad Genk: wijk Boxbergheide
 Dessel, Retie, Kasterlee, Lichtaart, Tielen
in wijken van de stad Peer en deelgemeente Wijchmaal
 Geel, Herentals
Kasterlee i.o. van de Geelse Bouwmaatschappij


Referenties bodemsaneringen

Diverse bodemsaneringsprojecten zijn beëindigd met gunstige resultaten mede dankzij de expertise van Sun Calor bvba als Achilles zorgsysteem gecertificeerd aannemer.

Het Achilles Zorgsysteem certificaat is de beloning die Sun Calor bvba sinds 2013 heeft ontvangen voor conform de opgestelde regels van de OVAM (Vlaamse overheid) te werken.

Dit certificaat is bekomen door tal van externe audits op vlak van veiligheid, gezondheid en milieu tijdens bodemsaneringsprojecten en van de organisatie in het hoofdkantoor.

Naast projecten met een conform bodemsaneringsproject, vaak openbare aanbestedingen, werkt Sun Calor bvba nauw samen met verzekeringsinstellingen en –experts om daadkrachtig een oplossing te formuleren bij calamiteiten (overvullingen stookolie, technisch defecten, verkeersongevallen, defecte stookolietank, defecte stookolieleidingen…).

Enkele referenties:

  1. Ambtshalve bodemsaneringsproject te Heusden-Zolder (opdrachtgever: OVAM, Vlaamse overheid);
  2. Bodemsaneringsproject Toeristisch Bureau te Ninove (opdrachtgever: SOLVA, intercommunale organisatie);
  3. Bodemsaneringsproject SCK-CEN te Mol (opdrachtgever: SCK-CEN, studiecentrum voor kernenergie);
  4. Diverse schadegevallen in kader van verzekeringsdossiers voor diverse verzekeringsmaatschappijen en -experts;
  5. Diverse saneringsprojecten in kader van 180 dagen calamiteitendossiers (http://www.ovam.be/schadegeval-met-bodemverontreiniging-bij-particulieren) (opdrachtgevers: particulieren);
  6. Bodemsaneringsproject zinkassenverwijdering Noorderkempen (opdrachtgever: OVAM, Vlaamse overheid).


PROJECT - GEEL

Door een lekkende stookolietank op het bronperceel is er schade opgetreden aan de haag, aanplanting, bestrating en bodem van buurperceel.
De verontreiniging situeerde zich op een smalle strook tussen haag en tuinberging, dit bemoeilijkte de ontgraving.
De volledige ontgraving is door ons eigen personeel volledig afgewerkt naar de wensen van de klant.
De voor en na foto's kan u hieronder bekijken:

  

  

PROJECT - DEFENSIE

Door een lekkende stookolietank is de bodem en het grondwater verontreinigd met minerale olie.De verontreiniging is vastgesteld naast en onder het gebouw.De bodem wordt gesaneerd met behulp van mobiele beschoeiingskisten om de stabiliteit van het gebouw niet in het gedrang te brengen.

  

  

  


INTERVENTIE KORTESSEM

In Kortessem wordt stookolieverontreiniging in de beek vastgesteld.
Sun Calor bvba wordt op interventie geroepen en plaatst een duikschot.
Er wordt een sleuf in de gracht gegraven waartussen een wand geplaatst wordt zodat de stookolie niet verder in de beek kan vloeien. Door middel van absorptieworsten wordt de toestromende stookolie opgevangen.