Diensten /
Regenwaterrecuperatie
/
Betonnen regenwaterputten
terug

Betonnen regenwaterputten


Betonnen Regenwaterputten

Voor de opslag en het hergebruik van regenwater worden betonnen putten sterk aanbevolen: regenwater heeft een hogere zuurtegraad en het calcium en magnesium in het beton neutraliseren deze zuurtegraad.

Bovendien slaat een betonnen regenwaterput de waterreserves ondergronds op. Dit verzekert een stabiele koele temperatuur van het water wat de bacteriologische eigenschappen ten goede komt. Beton is bovendien een stevig, duurzaam, stabiel en natuurlijk materiaal. Het mineraliseert het regenwater - wat betekent dat het de hardheid van het water lichtjes verhoogt - maar het opgeslagen regenwater is nog altijd drie keer zachter dan leidingwater. 

Betonnen regenwaterputten variëren in formaat en volume van 2.000l tot 20.000l. Een betonnen regenwaterput wordt vervaardigd uit machinaal getrild en gewapend beton, waarvan de wanden conisch zijn uitgevoerd. In de bovenplaat is een vierkant mangat met betonnen deksel voorzien. De bovenplaat van de put biedt standaard weerstand aan een statische druk van 16kN/m² (wat overeenkomt met 80 cm aarde). Voor hogere belastingen kan een verzwaard deksel geplaatst worden.

Wij bieden niet enkel het plaatsen van de tanks aan maar ook leveren en plaatsen van filters en pompen. Aansluitingen voorzien wij tot aan uw huis- en/of tuinaansluiting.